عنوان کامل پایان نامه :
عیان سازی نوسانات اقلیمی با تاکید بر پارامترهای دمای حداقل و روزهای یخبندان
قسمتی از متن پایان نامه :
ایستگاه هواشناسی منطقه مورد مطالعه
در مطالعات مربوط به آبوهواشناسی، دانستههای آبوهوایی ایستگاههای آبوهواشناسی و سینوپتیکی مهمترین و با ارزشترین منابع اطلاعاتی تلقی میشوند که از دیدهبانیهای پیوسته در ایستگاه آبوهواشناسی کشور به دست میآیند. ارقام هفتگی، ماهانه و سالانه آن در اختیار موسسات و افراد وابسته قرار میگیرد (کاویانی و علیجانی 1380 ). آمار و دادههای آبوهوایی به عنوان اصلیترین منبع اطلاعاتی به حساب میآیند. در این گونه مطالعات که محاسبات به صورت شبکهای صورت میپذیرد، هر چه تراکم ایستگاه بیشتر باشد، نتایج حاصل از آمار و اطلاعات دقیقتر خواهد بود. لذا محدوده کوچکتری را در برمیگیرد که این کار به دقت مطالعه میافزاید.
در پژوهش حاضر جهت مطالعه طریقه نوسانات اقلیمی از حداقل دما و روزهای یخبندان، در ایستگاه هواشناسی خرم آباد بهره گیری شده می باشد.
متغیرهای مورد نیاز:
در این مطالعه از عناصر اقلیمی موجود در هواشناسی دو متغیر اقلیمی را مورد ارزیابی قرار دادهایم.
4 – 2 – 1 – دمای حداقل روزانه ثبت شده در طول دوره آماری سی ساله
4 – 2 – 2 – روزهای یخبندان ثبت شده در طول دوره آماری سی ساله
4 – 3 – مواد و روشها
4 – 3 – 1 – گردآوری دادههای مورد بهره گیری
در این پژوهش از روش کتابخانهای بهره گیری شده می باشد. اطلاعات مورد نیاز درمورد عناصر آبوهوایی با مراجعه به منابع گوناگون محلی و اینترنتی مانند: سایت سازمان هواشناسی استان و ادارات و نهادهای مرتبط استخراج شده می باشد. آغاز دادههای ساعتی ثبت شده درجه حرارت ایستگاه خرمآباد در هشت نوبت مختلف روزانه طبق ساعت گرینویچ گردآوری شده، و در طول 30 سال دمای حداقل آن به صورت جداگانه استخراج گردید. سپس دادهها را به بانک اطلاعاتی Excel وارد نموده و با بهره گیری از نرمافزار آماری Minitab به رسم نمودارهای آماری و محاسبه شاخصهای مرکزی و تحلیل دیگر یافتههای پژوهش پرداخته شده می باشد.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
1- آیا دماهای حداقل طی دوره آماری در منطقه مورد مطالعه کاهش یافته می باشد؟
2- آیا شدت یخبندان در طول دوره آماری طریقه کاهشی داشته می باشد؟